tisdag 3 februari 2009

Purainata

Tanken var att åka till den gamla tennbaronen Simon Patiños hacienda Villa Albina vid byn Purainata, huset döpt efter hustrun och fungerar tydligen som hennes mausoleum. Stängt var det men vi tog uppförsbacken till ekoturistparken med en paus för fotbollsmatch.





Klaga aldrig över dåliga planer. Här verkar man ha valt långt gräs för att planen ska verka aningen plattare. Man tar igen det på omgivningen.





Det var behövligt med lite natur och berg som man annars sett på avstånd. Utsikt över staden, kristusstatyn en vit prick i fjärran





Svensken frågar: var är räcket? Fråga inte.





Längst bort hägrade vattenfallet som väl inte får räknas som det mest spektakulära. Det känns dock ofta som att vatten i ett land utan hav inte behöver vara så märkligt för att locka folk.





Efteråt den lokalproducerade jugon/juicen. Designen på flaskorna är nästan det bästa. Tyvärr är det för vanligt folk ofta mer ekonomiskt att köpa koka-kåla, vars logga i sig här har kommit att betyda ”här finns dryck” eller bara ”restaurang” rätt och slätt, hur långt ut i djungeln man än tar sig.

Inga kommentarer: